Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Οι" Νηπιαγωγοί εν δράση" στα παιδιά των Ρομά!!!!

Οι " νηπιαγωγοί εν δράση" σε συνεργασία με το Iατροκοινωνικό κέντρο στήριξης των Ρομά και ευπαθών ομάδων πραγματοποίησαν  μια δημιουργική δράση  στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων ημερών .Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και το αποτέλεσμα  ήταν υπέροχο, αφού το κέντρο γέμισε χαρούμενα προσωπάκια ! Η κυρία Μαρία( που εργάζεται στο κέντρο)καλωσόρισε τα παιδιά,οι κυρίες Ιφιγένεια και Αθηνά  σε ρόλο ξωτικού και Αγίου Βασίλη έπαιξαν ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα παιδιά! Κάθε παιδί έπαιρνε ένα δωράκι-στολιδάκι από το σάκο και έπρεπε να μας πει το όνομα του και να βάλει το στολιδάκι του στο δέντρο!

 Η κυρά Διαμάντω έδωσε οδηγίες για τη κατασκευή μας
Αφού έκοψαν το πιάτο....
 Το έβαψαν.....

 κόλλησαν τα χεράκια τις μπότες και το πρόσωπο του Άι Βασίλη,κόλλησαν βαμβάκι και μπόλικη χρυσόσκονη!!!!!!




Με τι μπορεί να συγκρίνει κανείς αυτά τα χαμόγελα?



 Η κυρία Αννούλα μας, αφηγήθηκε το παραμύθι "η εγγονή του Αι -Βασίλη "και έπαιξε κινητικά παιχνίδια με τα παιδιά
 Κάνοντας τον Άγιο Βασίλη τα ρώτησε για τα παράπονα τους !Ένα παιδί γύρω στα 8 μας είπε"":Μέχρι τώρα οι γονείς μου  μου έπαιρναν όποιο κινητό ήθελα ,αλλά τώρα δε μου παίρνουν το Γκάλαξ !""

 Η Κοινωνιολόγος μας (και συγγραφέας του παιδικού βιβλίου "Η κυρία Ανακύκλωση και η περιπέτεια των σκουπιδιών") κ.Μαρία βοήθησε τα παιδιά του ειδικού σχολείου με την νοηματική γλώσσα..

 Η μουσικός μας Ιωάννα έπαιξε με τα παιδιά μουσικά παιχνίδια με ρυθμό και με τη χρήση διαφορετικών μουσικών οργάνων κάθε φορά!

 Η  κα Αθηνά ντυμένη Άγιος Βασίλης μοίρασε στα παιδιά δωράκια και η Κυρία Άννα τα πολύ νόστιμα μπισκοτάκια της!
  Μετά την αποχώρηση των παιδιών από το κέντρο,κόψαμε την Βασιλόπιτα που έφτιαξε η Αννούλα μας (η χρυσοχέρα)  με τη συμφωνία όποιος βρει το φλουρί να καθαρίσει το χώρο ..............
Και εδώ οι νηπιαγωγοί εν δράση!!!!!Και του χρόνου κορίτσια ,και αγόρι!!!!Δηλαδή ποιου χρόνου ,το Πάσχα μας περιμένουν να ξαναπάμε!!!!Και πως να μην πάμε μετά από τόσα χαμόγελα και τόση αγάπη που εισπράξαμε!!!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. συγχαρητήρια για την υπέροχη πρωτοβουλία και τα χαμόγελα που φέρατε στα πρόσωπα των παιδιών !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι σας άρεσε και τι δεν σας άρεσε?