Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Καλή χρονιά -Η αλυσίδα της φιλίας!!!!

Αγαπημένες μου συναδέλφισσες συνάδελφοι γονείς και λατρεμένα μου παιδιά καλή χρονιά!!!! Μια πολύ ωραία χρονιά ξεκίνησε (κόντρα στον καιρό )με πολλά πολλά όνειρα και όρεξη για δημιουργία .Τα πιτσιρικάκια μας ήρθαν  και πάλι, άλλα λίγο φοβισμένα άλλα παραξενεμένα ,αλλά γεμάτα  διάθεση για παιχνίδι και μάθηση.Κι εμείς ήμασταν πάλι εκεί ,με μια τεράστια αγκαλιά για να τα χωρέσει όλα!!!Άντε τώρα να σε εμπιστευτούν να νιώσουν άνετα μαζί σου και από την άλλη να θέσεις κάποια όρια και κάποιους κανόνες από τις πρώτες μέρες .Με πολύ πολύ αγάπη πάντα τα καταφέρνουμε.
                                                       Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
Τις πρώτες μέρες φτιάχνουμε την αλυσίδα της φιλίας για να μας θυμίζει ότι την φτιάξαμε όλοι μαζί και ότι είμαστε φίλοι Η αλυσίδα είναι "μαγική". Μένει όλη την χρονιά στην τάξη μας  μπορεί να σπάσει όταν τσακωνόμαστε ή να μας έχει κάποια δωράκια (κρεμασμένα) όταν δουλεύουμε ομαδικά και ήσυχα και παίζουμε όμορφα.
Δίνω στα παιδιά φωτοτυπΊες με ρίγες για να ζωγραφίσουν ότι θέλουν να γράψουν το όνομα τους το σχολείο τους η ότι  άλλο θέλουν..

 Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσω τις δυνατότητες των παιδιών στην ζωγραφική και φυσικά στην χαρτοκοπτική.
 Πόσο προσπαθούν τα χεράκια τους να κόψουν ......

ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
Οι  γνωστές μουσικές καρέκλες γίνονται καρέκλες της φιλίας.Τα παιδιά ξεκινάνε να χορεύουν με την μουσική .Οταν σταματάει  η μουσική είναι μια καρέκλα λιγότερη καθε φορά.Τα παιδιά εδώ θα πρέπει να βρουν καρέκλα να καθήσουν έστω 2-2 η 3-3 ....η να αγγίζουν έστω το παιδί που κάθεται στην καρέκλα ...
 και στο τέλος  κάθονται όλοι σε μια καρέκλα (ο ένας στην ποδιά του άλλου) η αγγίζουν το παιδί που κάθεται!!!Είναι όλοι νικητές και τους αρέσει τρελλά!!!!
                                                                Ο  ΜΑΓΝΗΤΗΣ
 Ένα άλλο παιχνίδι γνωριμίας είναι ο" μαγνήτης".Τα παιδιά χορεύουν στο χώρο με μια χαρούμενη μουσική.Μπορούν να χορεύουν με διάφορους τρόπους (στο ένα ποδι , πατώντας στις  μύτες των ποδιών ,με τα χέρια ψηλά  κ.α.)Οταν σταματήσει η μουσική η νηπιαγωγός λέει το όνομα ενός παιδιού που γίνεται ο μαγνήτης και τα υπόλυπα παιδιά πρεπει να πάνε να κολλήσουν επάνω του!!!
ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ! ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΧΗΜΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ!ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ εως της συντελειας του αιωνος! πολλά φιλιά!Βλεποντας τετοιες εικόνες αγαπης και ..καθημερινότητας, τα λόγια είναι φτωχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ! ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ! ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι σας άρεσε και τι δεν σας άρεσε?